Suroviny:
- 300 g jáhel
- 700 ml čerstvého polotučného mléka Kunín
- špetka soli
- skořicový cukr
- 2 čerstvé fíky
- 1 vyloupané granátové jablko
- hrst nasekaných opražených mandlí
Postup přípravy:
Jáhly zalijeme studenou vodou a dobře promícháme. Vodu slijeme a jáhly spaříme vroucí vodou. Scezené jáhly následně zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená. Osladíme podle chuti skořicovým cukrem. Dáme do misek, posypeme mandlemi, obložíme dokola čtvrtkami fíků a granátovým jablkem. Tip: kaši můžeme ozdobit ušlehanou smetanou.