Play Video

VÁNOČNÍ PAVLOVA

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 6 bílků
  • 300 g cukru krupice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • Sůl
  • 150 g mražených malin
  • 325 ml smetany ke šlehání 31 %
  • 50 g jahod
  • 80 g malin
  • ½ pomeranče - kůra

Postup přípravy

  1. Bílky ušlehejte v tuhý sníh. Postupně do něj zašlehejte 200 g krupicového cukru, škrob a citronovou šťávu. Vzniklou hmotu naneste na plech s pečicím papírem do kruhu, který jste obkreslili kolem menšího talíře. Pomocí špachtle uhlaďte hmotu do tvaru cca 8–10 cm vysokého válce s hladkým vrchem. Uprostřed vytvořte důlek o průměru 10 cm. Pak lžící utvořte ze stran ledabylé tahy směrem vzhůru pro vytvoření koruny. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C horkovzduch a teplotu snižte na 120 °C. Pečte 110 minut. Poté troubu vypněte a dort nechte uvnitř zcela vychladnout.
  2. Mražené maliny vložte do kastrůlku s cukrem a vařte na mírném ohni za občasného míchání 15 minut.
  3. Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku. Namažte ji rovnoměrně do důlku na dort, přelijte malinovou šťávou, posypejte ovocem a pomerančovou kůrou.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule