SNÍDAŇOVÁ MISKA: JOGURT ATHENTIKOS S DOMÁCÍ GRANOLOU A ČERSTVÝM OVOCEM

Pro ideální chuť použijte

Athentikos bílý jogurt
60 minut
Athentikos bílý jogurt
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 400 g ovesných vloček
  • 100 g vlašských ořechů
  • 4 lžíce semínek (chia, lněná, slunečnicová nebo mix)
  • 2 lžičky skořice
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • Špetka soli
  • 800 g bílého jogurtu Athentikos Kunín
  • Čerstvé ovoce: jahody, borůvky, maliny (dle sezony)
  • Trocha medu na doslazení (volitelně)

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. V míse smíchejte ovesné vločky, vlašské ořechy, semínka, skořici a špetku soli.
  2. Do sklenice nalijte 4 lžíce kokosového oleje a 4 lžíce medu a dobře promíchejte, dokud se směs nespojí, a poté ji nalijte do mísy s vločkami. Důkladně vše znovu promíchejte.
  3. Rozprostřete granolu rovnoměrně na oba připravené plechy a pečte v troubě asi 20–25 minut. V polovině pečení směs jemně promíchejte.
  4. Po upečení nechte granolu vychladnout – granola bude křupavá a zlatavá.
    Do 4 misek rozdělte jogurt (každá porce přibližně 200 g). Na něj nasypte domácí granolu a navrch přidejte čerstvé ovoce – jahody, borůvky, maliny nebo jiné ovoce podle sezony. Pro sladší variantu můžete misku zakápnout troškou medu. Ctíme zásady beskydských mlékařů.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule