Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. V míse smíchejte ovesné vločky, vlašské ořechy, semínka, skořici a špetku soli.
Do sklenice nalijte 4 lžíce kokosového oleje a 4 lžíce medu a dobře promíchejte, dokud se směs nespojí, a poté ji nalijte do mísy s vločkami. Důkladně vše znovu promíchejte.
Rozprostřete granolu rovnoměrně na oba připravené plechy a pečte v troubě asi 20–25 minut. V polovině pečení směs jemně promíchejte.
Po upečení nechte granolu vychladnout – granola bude křupavá a zlatavá.
Do 4 misek rozdělte jogurt (každá porce přibližně 200 g). Na něj nasypte domácí granolu a navrch přidejte čerstvé ovoce – jahody, borůvky, maliny nebo jiné ovoce podle sezony. Pro sladší variantu můžete misku zakápnout troškou medu. Ctíme zásady beskydských mlékařů.