SMETANOVÝ DORT S JAHODAMI

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1 balíček dětských piškotů (240 g)
  • 3 Kunín zakysané smetany De Luxe 20 %
  • 1 Kunín šlehačka De Luxe 40 %
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru moučka
  • cca. 600 g čerstvých jahod
  • několik lístků čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, zbavíme zelených lístků a nakrájíme na plátky silné cca 5 mm.
  2. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. V misce smícháme zakysané smetany s oběma cukry.
  3. Ušleháme šlehačku, kterou lehce vmícháme k zakysané smetaně s cukrem. Podle chuti můžeme dosladit.
  4. Na dno vyskládáme 1/2 piškotů. Na piškoty navrstvíme 1/4 krému. Vrstvu poklademe jahodami a opět dáme vrstvu krému. Celé vrstvení ještě jednou zopakujeme.
  5. Povrch uhladíme a uložíme do lednice, nejlépe přes noc, aby se dort proložel a dobře krájel. Po vyjmutí z lednice dort ozdobíme čerstvými jahodami a mátovými lístky.Tip: Jahody můžeme v létě nahradit borůvkami. V zimě namísto čerstvého ovoce použijeme kompotované okapané mandarinky nebo na kousky nakrájený ananas.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule