Play Video

ŠLEHAČKOVÉ DUKÁTKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 4 vejce
  • 110 g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 250 ml šlehačky De luxe 40%
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Do mísy vložte vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a šlehejte 5–7 minut do pěny.
  2. Zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbejte na to, aby byly dostatečně daleko od sebe.
  4.  Pečte 5–7 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
  5. Šlehačku vyšlehejte spolu se 2 lžícemi moučkového cukru do tuha. Vložte do cukrářského pytlíku a dejte na 30 minut do lednice.
  6. Po vychladnutí slepujte kolečka z vnitřních stran šlehačkou k sobě. Použijte cukrářský pytlík se zdobicí násadkou. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule