PISTÁCIOVÉ CHOUX s Deluxe šlehačkovým krémem

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 50 g pistácií
  • 120 g cukru krupice
  • 5 vajec
  • 2 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 310 ml plnotučného mléka
  • 160 g másla
  • 130 g hladké mouky
  • 60 ml vody
  • 200 ml šlehačky Kunín Deluxe 40%
  • 1 hrst lyofilizovaných malin
  • 50 g moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Vyloupaných 50 g pistácií opražte v troubě na 200 °C po dobu 7 minut a nechte vychladnout. V hrnci rozehřejte 40 g cukru krupice na karamel, přidejte opražené pistácie, promíchejte a zkaramelizované po vychladnutí rozmixujte na pastu. V míse metličkou smíchejte 2 žloutky, 40 g cukru krupice a 2 a ½ lžíce škrobu. Do rendlíku nalijte 250 ml mléka, pomalu přiveďte k varu, přimíchejte pistáciovou pastu a horkou směsí zalijte za stálého míchání vaječnou směs. Směs přelijte zpět do rendlíku a na mírném ohřevu za stálého míchání uvařte na konzistenci pudinku. Nakonec vmíchejte do krému 40 g másla a přendejte do misky, na hladinu přiložte potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup, a nechte krém vychladnout.
  2. V misce smíchejte 60 g másla, 40 g cukru krupice a 60 g hladké mouky do konzistence tvrdší pasty, kterou vyválejte mezi dvěma pečicími papíry do tloušťky 2–3 mm a dejte na hodinu zamrazit. Do hrnce vlijte 60 ml mléka, 60 ml vody a přidejte 60 g másla. Přiveďte k varu, vsypte 70 g mouky a vařečkou rychle míchejte, aby se hmota spojila v těsto a to se lehce orestovalo. Na dně hrnce uvidíte bílou vrstvičku. Těsto přendejte do robotu. Nechte míchat na střední otáčky, a až těsto lehce zchladne, vmíchejte po jednom všechna 3 vejce.
  3. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a nastříkejte na plech s pečicím papírem bochánky o průměru 4 cm. Ze zmrzlé hmoty vykrájejte kolečka o průměru 4 cm a ta položte na nastříkané bochánky. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 5 minut, pak stáhněte teplotu na 175 °C a dopékejte 30 minut dozlatova. Vychladlým bochánkům odřízněte horní ⅓ a spodní dutinu začistěte. Pistáciový krém rozdělte na dvě poloviny. První naplňte do cukrářského pytlíku. V míse vyšlehejte 200 ml šlehačky Kunín Deluxe 40% dotuha. Stěrkou smíchejte opatrně šlehačku spolu s pistáciovým krémem a naplňte do druhého cukrářského pytlíku opatřeného zdobicí špičkou.
  4. Choux naplňte ve spodní třetině šlehačkovým krémem, druhou naplňte pistáciovým krémem a navrch dozdobte šlehačkovým krémem. Posypte nadrcenými malinami a přiklopte horní skořápkou. Před podáváním posypte moučkovým cukrem a zbylými malinami.

Další recepty na Váš stůl

KRŮTÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

Trasy, na kterých jsme umístili cedule