PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

Pro ideální chuť použijte

PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA 27% KARAMEL ŠLEHAČKA 27% VANILKA ŠLEHAČKA 27%
30 minut
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA 27% KARAMEL ŠLEHAČKA 27% VANILKA ŠLEHAČKA 27%
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 200 g šlehačky Karamel Kunín 27 %
  • 180 g Koka sušenek
  • 1 bio pomeranč
  • 200 g pařížské šlehačky Kunín 27 %
  • 200 g šlehačky Vanilka Kunín 27 %
  • Hořká čokoláda
  • Kůra z jednoho pomeranče

Postup přípravy

  1. Vyšlehejte karamelovou šlehačku, dokud nevzniknou měkké špičky. Nešlehejte příliš dlouho, aby se šlehačka nesrazila. Vrstvu šlehačky rozdělte do 4 sklenic.
  2. Koka sušenky nadrťte najemno a rozdělejte si množství na 8 dílů. Prvními čtyřmi posypte karamelovou šlehačku v připravených sklenicích.
  3. Připravte si šťávu z pomeranče a zakápněte jí nadrcené sušenky.
  4. Stejně tak vyšlehejte pařížskou šlehačku, až vzniknou měkké špičky, a naneste do sklenic další vrstvu. Opět zasypte ve všech sklenicích zbývajícími nadrcenými sušenkami a zakápněte zbylou šťávou z pomeranče.
  5. Nakonec vyšlehejte vanilkovou šlehačku a naneste závěrečnou vrstvu, ozdobte kousky čokolády a kůrou z bio pomeranče. Ctíme zásady beskydských mlékařů.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule