MRKVOVÉ MUFFINY SE ŠLEHAČKOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 3 balení Kunín Smetana ke šlehání 31 %
  • 300 g mrkve nastrouhané najemno
  • 4 vejce
  • 3 lžičky jedlé sody
  • 100 g rozinek a sušených brusinek
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 190 ml oleje
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 230 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce medu
  • 180 g třtinového cukru
  • 60 g ovesných vloček

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°.
  2. V jedné míse smíchejte suché přísady (mouku, sodu, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl).
  3. V druhé misce smíchejte mrkev, ovesné vločky a tekuté přísady a tyto ingredience rozmixujte najemno.
  4. Následně promíchejte obě směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Připravte si formu na muffiny – do jednotlivých důlků vložte papírové košíčky. Hotovou směs do košíčků rovnoměrně rozdělte (těsto nalijte těsně pod okraj).
  6. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 25 min do zlatova (nejlépe to poznáte pomocí špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, muffiny jsou hotové).\
  7. Na šlehačkový toping si připravte vychlazenou smetanu, elektrický šlehač a studenou nádobu, kam nalijte smetanu. První minutu šlehejte na nižší otáčky a postupně přidávejte na intenzitě. Šlehejte dál, dokud není šlehačka pevná a netvoří kopečky.
  8. Na závěr si šlehačkou naplňte cukrářský sáček a muffiny nazdobte.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule