Pro ideální chuť použijte
Omáčka
Na oleji a másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a nechte rozvonět, poté přidejte sekaná rajčata. V této fázi ochuťte solí, pepřem, cukrem a nechte půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimíchejte Krémovou do omáček a nechte prohřát.
Hovězí maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, čerstvé bylinky, vejce a hořčici smíchejte dohromady. Maso pořádně propracujte a dejte odležet na 20 minut do lednice.
Vývar přiveďte k varu, přidejte do něj Krémovou do omáček a postupně přisypte polentu. Míchejte asi 3 minuty. Do této kaše vložte máslo, parmazán, sůl a pepř a ještě promíchejte. Odstavte.
Z hotového masa tvořte kuličky o velikosti pingpongového míčku. Na pánvi rozpalte sádlo a kuličky postupně ze všech stran smažte.
V hrnci si ohřejte rajčatovou omáčku a vložte do ní hotové kuličky. Nechte probublávat ještě 10 minut.
© 2024 Mlékárna Kunín je členem skupiny Groupe Lactalis