LOSOS S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 60 g másla
  • 80 g čerstvého zeleného pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 600 ml Kunín Krémová do omáček
  • 4 lžíce koňaku
  • 4 filety z lososa
  • Olivový olej
  • 1 citron
  • Sůl, červený pepř
  • Hladkolistá petržel

Postup přípravy

Omáčka
Na rozpuštěném másle osmažte najemno nakrájenou šalotku, přidejte zelený pepř a minutu míchejte. Zalijte koňakem a oflambujte. Do směsi přidejte vývar společně s Krémovou do omáček. Promíchejte a nechte ještě 10 minut probublávat.

Lososa vložte do zapékací mísy, zakapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Pečte na 170 °C 10 minut zakryté alobalem, odkryjte a dopékejte 5–10 minut dozlatova.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule