V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek, a dvě minuty provařte. Přilijte vývar, pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět cibuli, poté přidejte mrkev a celer a cca 10 minut na středním plameni smažte. Do hotového zeleninového základu přidejte nakládanou pšenici a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Přikryjte a postavte stranou.
Předehřejte si troubu na 210 °C. Lososa potřete olivovým olejem a zabalte do pečicího papíru společně s plátky citronu, solí, pepřem a pár kapkami vína. Pečte přibližně 15 minut.