LOSOS PEČENÝ S CHILLI A MEDEM S KAPAROVÝM PŘELIVEM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 4 filety z lososa (cca 600 g)
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce medu, olivový olej
  • NA PŘELIV:
  • 200 ml smetany Kunín 31 %
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Do misky nalijeme šťávu z citronu, med, přidáme chilli papričku a důkladně promícháme.
  2. Filety z lososa osolíme a potřeme připravenou marinádou. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem, přelijeme zbytkem marinády a pečeme asi 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  3. Zatímco se nám peče losos, připravíme si přeliv. Kapary lehce nasekáme, několik necháme celých. Na pánev vlijeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme, přidáme kapary a přivedeme téměř k varu. Vmícháme citronovou šťávu, už nevaříme.
  4. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Filety z lososa položíme na talíř a přelijeme kaparovým přelivem.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule