Play Video

KRŮTÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 800 g – 1 kg krůtích prsou v celku
  • 100 g slaniny v celku
  • 3 lžíce oleje
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • Sůl
  • 5 mrkví
  • 2 petržele
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 15 g másla
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • ½ citronu
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml smetany na vaření 12%
  • 2 lžíce octa(dle chuti)
  • 2 lžičky hořčice
  • Knedlík, šlehačka a brusinkový džem k podávání

Postup přípravy

  1. Krůtí maso prošpikujte slaninou pokrájenou na klínky. Zprudka opečte na oleji s tymiánem.
  2. Nakrájenou zeleninu s cibulí orestujte na másle. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny na 180 °C.
  3. Zeleninu po upečení propasírujte. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem a hořčicí.
  4. Podávejte s knedlíkem, šlehačkou a brusinkami.

Další recepty na Váš stůl

PISTÁCIOVÉ CHOUX s Deluxe šlehačkovým krémem

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

Trasy, na kterých jsme umístili cedule