Vykostěný a stažený kapří filet nakrájejte na 2 cm široké proužky. Maso osolte. V misce smíchejte 250 g mouky, lžíci škrobu, lžičku mleté papriky a lžičku mletého kmínu. Kapří hranolky obalte v moučné směsi.
Do hlubšího talíře rozklepněte dvě vejce a kapra v něm postupně namáčejte ze všech stran. Nakonec hranolky obalte v misce s 250 g strouhanky ochucené lžičkou tymiánu.
V misce smíchejte 250 g zakysané smetany Kunín Deluxe 20 % s prolisovaným stroužkem česneku. Nasekejte hrst čerstvého kopru, vmíchejte do dipu a ochuťte solí a pepřem.
V hrnci rozpalte 500 ml oleje na fritovací teplotu a hranolky v něm osmažte 3 minuty dozlatova. Hotové hranolky nechte okapat na talíři s papírovým ubrouskem a ještě horké podávejte s koprovým dipem. Přejeme krásné a smetanové Vánoce.