V míse vyšlehejte dohromady řepkový olej, jogurt, vejce, cukr, vanilkový extrakt a kefírové mléko, dokud se všechny ingredience nespojí. Poté přidejte hladkou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a míchejte, dokud se směs opět nespojí. Jemně přimíchejte jahodový džem.
Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 20 cm máslem a vyložte dno pečicím papírem. Poté formu ještě jednou vymažte nebo nastříkejte sprejem na pečení a vlijte připravené těsto. Korpus pečte v troubě zhruba 30–40 minut na 160 °C.
Po upečení nechte korpus 5 minut chladnout ve formě, poté obkružte nožem okraje a vyklopte na chladicí mřížku. Korpus přikryjte a nechte úplně vychladnout před tím, než jej budete prořezávat. Po úplném vychladnutí korpus pomocí nože nebo cukrářské struny rozkrojte na 2 části.
Do malého hrnce nalijte 240 ml smetany ke šlehání a přiveďte k varu (nesmí se vařit, pouze zahřát), poté stáhněte z ohně. Přidejte sáčky heřmánkového čaje, přikryjte a nechte louhovat 5–10 minut. Poté sáčky vyjměte a smetanu dejte do lednice, aby úplně vychladla. V nádobě stolního mixéru vyšlehejte smetanový sýr do hladké a nadýchané konzistence. Přidejte zbylých 240 ml smetany, vychlazenou heřmánkovou smetanu a šlehejte ručním šlehačem, dokud nevzniknou tuhé špičky. Nakonec vmíchejte moučkový cukr. Krém uchovávejte v lednici.
Na podnos položte první korpus dortu a lehce jej pokapejte medem. Na něj rozetřete 1/2 heřmánkového krému a přidejte hrst očištěných a nakrájených jahod. Opakujte s druhou vrstvou dortu. Dávejte pozor, abyste jednotlivé vrstvy nepřetížili ovocem, jinak by se dort mohl špatně krájet. Dort ozdobte čerstvými heřmánkovými květy a jahodami. Ctíme zásady beskydských mlékařů.