Play Video

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučky
  • 2 lžičky perníkového koření
  • sůl
  • 175 g másla
  • 2 vejce
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g lískových ořechů
  • 200 g hořké čokolády
  • 200 g mléčné čokolády
  • 275 ml šlehačky Kunín Deluxe 40 %
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 7 perníkových vloček
  • 1 lžíce cukrových perliček
  • 7 kuliček klikvy

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte 250 g mouky, 100 g moučkového cukru, 2 lžičky perníkového koření, špetku soli a na kostičky nakrájených 140 g másla, žloutek a celé vejce. Vše smíchejte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici. Formu o průměru 24 cm vymažte 15 g másla.
  2. Odleželé těsto pomocí prstů vytlačte do koláčové formy o průměru 26 cm. Dno dobře propíchejte vidličkou a pečte 15 minut v troubě na 180 °C. Po upečení nechte zcela zchladnout.
  3. V pánvi rozpusťte 50 g cukru. Pak přidejte 20 g másla, 50 g lískových ořechů a špetku soli. Ořechy nechte zkaramelizovat, směs vlijte na plech s pečicím papírem, nechte vychladnout a pak nahrubo nasekejte nožem. V žáruvzdorné misce rozpusťte 200 g hořké a 200 g mléčné čokolády spolu s ½ lžičky mleté skořice. V rendlíku přiveďte k varu 275 ml šlehačky Kunín Deluxe 40 % a postupně ji tyčovým mixérem vmíchejte do čokolády, až se vše spojí na hladký krém. Krém vlijte do upečeného korpusu a nechte v lednici 2 hodiny ztuhnout.
  4. Tartaletku ozdobte ze 2/3 nasekanými oříšky a hotovými perníkovými vločkami. Nakonec posypte třpytivým cukrovým zdobením a klikvou. Přejeme krásné a smetanové Vánoce.

Další recepty na Váš stůl

KRŮTÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

PISTÁCIOVÉ CHOUX s Deluxe šlehačkovým krémem

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

Trasy, na kterých jsme umístili cedule