CIZRNOVÝ GULÁŠ

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 4 brambory
  • 150 g kuřecího masa
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce olivového oleje
  • 1/2 plechovky sterilované cizrny
  • lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • lžička sladké papriky
  • lžička kurkumy
  • pepř, sůl

Postup přípravy

  1. Maso dáme povařit asi tak do litru vody.
  2. Zatímco se vaří maso, připravíme si zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev nakrájíme na kousky. V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a plátky česneku. Přidáme brambory, veškeré koření, zalijeme vývarem a dusíme 10 minut.
  3. Poté přidáme okapanou cizrnu, natrhané kuřecí maso a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme přibližně dalších 10 minut, až se tekutina dost odpaří a pokrm nabude gulášové hustoty. Vypneme plotnu a necháme odstát. Je čas završit dílo smetanou a kokosovým olejem. Už nevaříme, aby se smetana nesrazila. Guláš dosolíme, opepříme a ozdobíme čerstvými bylinkami, nejlépe koriandrem.
    Tip: Koriandr můžeme nahradit hladkolistou zelenou petrželkou a kokosový olej lžící panenského olivového. Získáme tak novou chuť.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule