CELEROVO- DÝŇOVÝ KRÉM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 300 g kořenového celeru
  • 300 g dýně
  • 1 filátko ančovičky nakládané v oleji
  • 1 šalotka
  • 1 bílá cibule
  • bobkový list
  • Maizena
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Selské čerstvé mléko Kunín
  • suché bílé víno
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Dýňový krém:
    Nakrájenou šalotku zpěňte na rozehřátém oleji spolu s jedním bobkovým listem, přidejte na kostičky nakrájenou dýni a orestujte. Přilijte 1 dl vína, zeleninový vývar a vařte až do úplného změknutí dýně. Potom odstraňte bobkový list, rozmixujte a ještě chvíli povařte, aby se krém zredukoval.
  2. Celerový krém:
    Na rozehřátém oleji zpěňte 1 lžíci nadrobno nakrájené cibule, přidejte nadrobno nakrájenou ančovičku a na kostičky nakrájený oloupaný celer a orestujte. Podlijte 500 ml vody, osolte, opepřete a vařte 20 minut. Uvařenou polévku rozmixujte, vmíchejte do ní 1 lžíci Maizeny rozpuštěné v trošce studeného mléka Lactel a ještě 5 minut povařte, aby polévka zhoustla. Do misek vlijte postupně oba krémy a lžící jen jemně promíchejte, aby vytvořily na povrchu nepravidelný vzor.Zdroj: LA Cucina Italiana

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule