BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Pro ideální chuť použijte

Máslo
15 minut
Máslo
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 100 g másla Kunín
  • 200 g smetanového sýra
  • 50 g zakysané smetany Kunín 12 %
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • ½ citronu
  • Sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Do střední misky dejte změklé máslo, které rozmačkejte vidličkou. Poté přidejte smetanový sýr a zakysanou smetanu a vše promíchejte, aby vznikla krémová konzistence.
  2. Přidejte oloupané a prolisované stroužky česneku, nasekané bylinky a šťávu z poloviny citronu. Vše znovu jemně promíchejte, aby se chutě propojily.
  3. Poté pomazánku osolte a opepřete. Pokud chcete výraznější chuť, můžete přidat více česneku nebo citronové šťávy.
  4. Hotovou pomazánku servírujte do mističky, přidejte několik snítek čerstvého kopru a pažitky a podávejte s čerstvým křupavým bochníkem chleba. Ctíme zásady beskydských mlékařů.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule