BORŮVKOVÉ LÍVANEČKY S JOGURTEM ATHENTIKOS NA VANILCE

Pro ideální chuť použijte

Athentikos jogurt na vanilce
30 minut
Athentikos jogurt na vanilce
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 350 g čerstvých borůvek
  • 4 lžíce cukru krupice
  • Šťáva z půlky citronu
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 2 vejce
  • 350 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 g másla
  • 400 g jogurtu Athentikos na vanilce Kunín
  • Čerstvé borůvky na ozdobu
  • Šlehačka (volitelně)

Postup přípravy

  1. Do malého kastrůlku vložte 200 g borůvek, 2 lžíce cukru a vymačkanou šťávu z půlky citronu. Zahřívejte na mírném plameni a vařte asi 5–7 minut, dokud borůvky nepustí šťávu a směs nezhoustne. Omáčku nechte lehce vychladnout, aby se dala snadno nalévat.
  2. Ve velké míse smíchejte 300 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 2 lžičky prášku do pečiva a špetku soli. V jiné misce prošlehejte 2 vejce, 350 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla a lžičku vanilkového extraktu. Tekuté ingredience postupně vlijte do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Do těsta jemně vmíchejte 150 g borůvek.
  3. Na pánvi rozpusťte malé množství másla na středním plameni. Nalijte na pánev asi 1/4 šálku těsta a smažte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Poté lívanec otočte a smažte z druhé strany dozlatova. Opakujte, dokud nespotřebujete veškeré těsto.
  4. Na talíř naaranžujte několik lívanců do komínku. Na vršek přidejte lžíci vanilkového jogurtu Athentikos, nalijte lžíci borůvkové omáčky a přidejte čerstvé borůvky. Mlékárna Kunín, ctíme zásady beskydských mlékařů.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule