Na oleji a másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a nechte rozvonět, poté přidejte sekaná rajčata. V této fázi ochuťte solí, pepřem, cukrem a nechte půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimíchejte Krémovou do omáček a nechte prohřát.
Kuřecí prsa očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a zatáhněte na něm kuřecí prsa, aby dostala zlatou barvu. Vytáhněte z pánve a dejte odpočinout.
Na pánvi rozpusťte lžíci másla a orestujte nakrájený česnek, jalapeños a sušená rajčata. Do směsi přilijte víno a nechte vypařit. Nakonec zamíchejte najemno nakrájenou petržel.
Uvařené gnocchi promíchejte s dvěma naběračkami rajčatové omáčky. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a navrch dejte směs ze sušených rajčat, jalapeños a česneku.