Pro ideální chuť použijte
Hovězí plec vložte do hrnce společně se zeleninou na vývar a zalijte 2,5 litru vody. Nechte vařit 5 hodin. Hovězí vývar sceďte, maso si uschovejte v uzavřeném hrnci a polévku použijte na vytvoření koprové omáčky.
V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek a dvě minuty provařte. Přilijte vývar a pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.
Hovězí z polévky nakrájejte na tenké plátky a servírujte s omáčkou a hotovými fazolkami. Uvařené brambory promíchejte s trochou másla a opepřete.
© 2024 Mlékárna Kunín je členem skupiny Groupe Lactalis