Pro ideální chuť použijte
Omáčka
Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.
Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty nechte ve slupce, omyjte a osušte. Batáty podélně rozkrojte, vnitřek pokapejte olejem, posolte a dejte péct na 55 minut, při vkládání do trouby snižte teplotu na 170 °C.
Do středního hrnce dejte vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda bublat, vložte do ní růžičky brokolice a vařte cca 4 minuty. Po uvaření dejte zchladit do připravené mísy s ledovou vodou.
Rajčata opečte na pánvi s olivovým olejem cca 5 minut.
Upečený batát naplňte brokolicí a opečenými rajčátky a zasypte strouhaným parmazánem. Dejte ještě na 5 minut zapéct. Nakonec zalijte hotovou sýrovou omáčkou a posypte čerstvou jarní cibulkou.
© 2024 Mlékárna Kunín je členem skupiny Groupe Lactalis