ŠPAGETY S RAJČATOVOU OMÁČKOU A BAZALKOU

Pro ideální chuť použijte

Krémová do omáček
45 minut
Krémová do omáček
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • Olivový olej + máslo
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g sekaných rajčat
  • Sůl, pepř, cukr krupice
  • 125 ml Krémová do omáček Kunín
  • 400 g špaget
  • Hrst bazalky
  • 100 g parmazánu

Postup přípravy

Omáčka
Na oleji a másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a nechte rozvonět, poté přidejte sekaná rajčata. V této fázi ochuťte solí, pepřem, cukrem a nechte půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimíchejte Krémovou do omáček a nechte prohřát.

Do velkého hrnce dejte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte těstoviny a vařte dle návodu na obalu. Hotovou rajčatovou omáčku dochuťte čerstvou bazalkou. Těstoviny sceďte a v pánvi je promíchejte s ohřátou rajčatovou omáčkou. Naservírované těstoviny posypte parmazánem a čerstvou bazalkou.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule