Jahody omyjeme, zbavíme zelených lístků a nakrájíme na plátky silné cca 5 mm.
Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. V misce smícháme zakysané smetany s oběma cukry.
Ušleháme šlehačku, kterou lehce vmícháme k zakysané smetaně s cukrem. Podle chuti můžeme dosladit.
Na dno vyskládáme 1/2 piškotů. Na piškoty navrstvíme 1/4 krému. Vrstvu poklademe jahodami a opět dáme vrstvu krému. Celé vrstvení ještě jednou zopakujeme.
Povrch uhladíme a uložíme do lednice, nejlépe přes noc, aby se dort proložel a dobře krájel. Po vyjmutí z lednice dort ozdobíme čerstvými jahodami a mátovými lístky.Tip: Jahody můžeme v létě nahradit borůvkami. V zimě namísto čerstvého ovoce použijeme kompotované okapané mandarinky nebo na kousky nakrájený ananas.