Salát z pečené kořenové zeleniny s praženými dýňovými semínky

Salát z pečené kořenové zeleniny s praženými dýňovými semínky

  • 35 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1/2 celeru
  • 2 červené cibule
  • kari
  • indické koření garam masala
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • 2 hrsti dýňových semínek
  • 1 zakysaná smetana Kunín De Luxe
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Zeleninu oloupeme a nakrájíme na větší kusy, např. mrkev na čtvrtiny. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem a posypeme směsí indického koření (kari, masala), solí a pepřem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut. V čase, který jsme získali, opražíme na pánvi dýňová semínka. Trvá to asi 3 minuty. Jak je upečeno, kořenovou zeleninu smícháme ve větší míse. Posypeme semínky a nakrájenou čerstvou petrželkou. Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.

Tip: Tento salát se skvěle hodí i jako příloha k pečeným masům.

Pro tento recept doporučujeme