Polévka z pečených kaštanů

Polévka z pečených kaštanů

  • 40
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 500 g jedlých kaštanů
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany Kunín Šéfkuchař na vaření
  • lžíce másla Kunín
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 230 °C. Kaštany nakrojíme do kříže, vložíme na plech a dáme do trouby. Pečeme asi 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a vlažné kaštany oloupeme. Dobře to jde malým nožíkem. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a kaštany na něm orestujeme. Zalijeme je vývarem a vaříme do změknutí. Ve finále vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vlijeme smetanu, která polévku zjemní, a dochutíme solí a pepřem. Tip na servírování: Na talíři ozdobíme polévku sekanou hladkolistou petrželkou nebo pár lístky čerstvého tymiánu.

Pro tento recept doporučujeme