Ovesná kaše se švestkami a podmáslím

Ovesná kaše se švestkami a podmáslím

  • 15 minut
  • 3 osoby

Suroviny:

  • 400 ml čerstvého polotučného mléka Kunín
  • 15 lžic ovesných vloček
  • 100 ml podmáslí Kunín
  • 2 lžíce medu
  • skořice
  • 5 švestek

Postup přípravy:

Mléko v hrnci přivedeme k varu, přisypeme ovesné vločky a vaříme asi 3 až 5 minut. Poté kaši krátce rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše bude krásně nadýchaná a jemná. Stáhneme z plotny a přilijeme podmáslí. Promícháme, ochutíme medem a skořicí. Na závěr přidáme na půlky nakrájené švestky.

Tip: Mimo sezónu můžeme použít sušené švestky nebo jakékoliv jiné ovoce.