Omeleta s medvědím česnekem

Omeleta s medvědím česnekem

  • 35
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 50 ml smetany ke šlehání Kunín 31%
  • 1 lžíce másla Kunín + troška na potření
  • 1 lžíce pesta z medvědího česneku
  • 50 g strouhaného cheddaru
  • 50 g šunky
  • pepř

Postup přípravy:

Pánvičku rozehřejeme na středním plameni. Vejce vyklepneme do misky a prošleháme vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Následně přidáme pesto. Do pánve dáme máslo a zpěníme. K vejcím přidáme smetanu, cheddar, šunku, opepříme a vlijeme do pánve. Necháme vajíčka několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Ke konci můžeme promíchávat rychleji, až získáme směs, v níž jsou vejce místy ještě polotekutá. Pánví teď několikrát zatřeseme, a to pohybem dopředu a zpátky. Omeleta by se po ní měla lehce pohybovat a na povrchu být vláčná a vlhká. Pevně uchopíme rukojeť a pánev nakloníme, aby omeleta sklouzla k jedné straně. Vedle musíme mít připravený talíř. Třetinu omelety přehrneme, při druhém přihrnutí už zabalenou lahůdku sesuneme na talíř. Ještě horkou ji potřeme zbylým kouskem másla a okamžitě podáváme. Tip: Pesto z medvědího česneku skvěle nahradí 2–3 lžíce bylinek. Skvělá je pažitka, kerblík nebo libeček. Je možné přidat osmažené žampiony.

Pro tento recept doporučujeme