Losos pečený s chilli a medem s kaparovým přelivem

Losos pečený s chilli a medem s kaparovým přelivem

  • 30 minut
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 4 filety z lososa (cca 600 g)
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce medu, olivový olej
  • Na přeliv
  • 200 ml smetany Kunín 31 %
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Do misky nalijeme šťávu z citronu, med, přidáme chilli papričku a důkladně promícháme. Filety z lososa osolíme a potřeme připravenou marinádou. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem, přelijeme zbytkem marinády a pečeme asi 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Zatímco se nám peče losos, připravíme si přeliv. Kapary lehce nasekáme, několik necháme celých. Na pánev vlijeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme, přidáme kapary a přivedeme téměř k varu. Vmícháme citronovou šťávu, už nevaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Filety z lososa položíme na talíř a přelijeme kaparovým přelivem.

Pro tento recept doporučujeme