Jáhlová kaše s fíky

Jáhlová kaše s fíky

  • 40
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 300 g jáhel
  • 700 ml čerstvého polotučného mléka Kunín
  • špetka soli
  • skořicový cukr
  • 2 čerstvé fíky
  • 1 vyloupané granátové jablko
  • hrst nasekaných opražených mandlí

Postup přípravy:

Jáhly zalijeme studenou vodou a dobře promícháme. Vodu slijeme a jáhly spaříme vroucí vodou. Scezené jáhly následně zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená. Osladíme podle chuti skořicovým cukrem. Dáme do misek, posypeme mandlemi, obložíme dokola čtvrtkami fíků a granátovým jablkem. Tip: Kaši můžeme ozdobit ušlehanou smetanou.

Pro tento recept doporučujeme