Fritata s chřestem

Fritata s chřestem

  • 20 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 1 lžíce Kunín másla
  • 2 menší brambory - oloupané a najemno nastrouhané
  • zelený chřest - 8 kusů
  • 1 červená cibule
  • hrst čerstvých nasekaných bylinek (petržel, libeček, pažitka)
  • 100 g feta sýru
  • 100 ml Kunín čerstvého mléka polotučného
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 190 °C. Použijeme litinovou pánev nebo pánev, kterou můžeme na 15 minut vložit do trouby. Nastrouhané brambory zbavíme přebytečného škrobu a vody tak, že je vymačkáme. Chřest očistíme a vložíme do vroucí vody a povaříme asi 2 minuty, pak vhodíme do ledové vody, abychom zastavili proces varu. Nakrájíme ho asi na 3 cm dlouhé kousky. V rozpálené pánvi rozehřejeme máslo. Vhodíme brambory a krátce osmahneme. Přihodíme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Vsypeme chřest, bylinky, osolíme, opepříme a přidáme nadrobenou fetu. Do misky rozklepneme vejce. Na mírném ohni vaříme asi 3 minuty a pak vložíme do předehřáté trouby na dalších 15 minut. Frittata je na povrchu zlatavá, křupavá a uvnitř krásně vláčná.

Tip: Tento recept je vhodný pro všechny sezóny, ingredience můžeme libovolně měnit, například místo chřestu můžeme použít hrášek, papriku nebo v zimě na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu.

Pro tento recept doporučujeme