Croissant s kuřecím salátem

Croissant s kuřecím salátem

  • 15
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 150 g kuřecího masa - pečeného nebo orestovaného
  • 2 croissanty
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 jarní cibulky
  • 190 g Kunín zakysané smetany 15%
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 plátky sýru Emmental
  • 4 listy ledového salátu
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Upečené kuřecí maso nakrájíme na kousky široké asi 1 cm. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Vše vsypeme do misky, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně promícháme. Dochutíme pepřem a solí. Croissanty rozkrojíme a každou ze spodních půlek poklademe dvěma listy ledového salátu. Lžící navršíme na listy kuřecí salát a přidáme plátek sýru. Nakonec přiklopíme vrchní částí croissantu. Tip: Kuřecí salát můžeme podávat bez croissantu, pouze na trhaném ledovém salátu.

Pro tento recept doporučujeme