VELIKONOČNÍ CHEESECAKE

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 100 g karamelových sušenek
  • 100 g másla
  • 5 ml oleje
  • 360 g čerstvého smetanového sýra
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g cukru krupice
  • 600 ml šlehačky De luxe Kunín
  • 200 g mléčné čokolády
  • 100 g čokoládových minivajíček
Play Video

Postup přípravy

  1. Sušenky nadrťte mixérem se sekáčkem a drť vsypte do misky. Drť přelijte rozpuštěným máslem a promíchejte. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Nejprve dno a pak boky lehce potřete kapkou oleje, aby vám na něm držel pečicí papír rovně. Sušenkové těsto vsypte do formy a pomocí prstů vytlačte korpus o tloušťce 4 mm. Formu dejte odležet do lednice.
  2. Do mísy od robotu vložte smetanový sýr, tvaroh, cukr, šlehačku De luxe Kunín a vyšlehejte na hladký krém. Čokoládu nasekejte na drobné kousky a vmíchejte stěrkou opatrně do krému. Do formy na sušenkové těsto dejte ¾ krému a stěrkou uhlaďte na rovný povrch. Zbytek krému dejte do cukrářského pytlíku se zdobicí špičkou a ozdobte vršek dortu 12 růžičkami. Dort dejte přes noc vychladit do lednice.
  3. Dort vyndejte z formy a dozdobte ho čokoládovými vajíčky. Dobrou chuť!

Další recepty na Váš stůl

KRŮTÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

PISTÁCIOVÉ CHOUX s Deluxe šlehačkovým krémem

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

Trasy, na kterých jsme umístili cedule